Trenéři

Seznamte se s našimy trenéry, kteří budou na letním kempu.                                                                                                                   


Nové mikiny

Získali jsme kontakt na výrobce a nabízíme možnost objednat Hockey Goalie Clinic mikiny.                                                                                                          


ČLENSTVÍ VE SPOLKU HOKEJ JE OK, z.s.

Hockey Goalie Clinic & Hockey Talent School, jsou unikátní programy - modely, který u nás nemají konkurenci. Jsme nositelé několika pilířů, zaměřených na efektivitu kempu, jako jsou: důkladné video analýzy, vyhodnocení zákroků, off – ice trénink realizovaný dle potřeb brankářů, rozvoj herní inteligence u hráčů, tématické přednášky a texty pro rodiče.


Vícedenní akce 2023

V roce 2023 už máme pro mladé hokejisty připravené vícedenní akce zaměřené na rozvoj hokejových dovedností a také akce zaměřené na hru. Narozeninový nebo vánoční dárek, který malého brankáře nebo hokejistu potěší. Koupí VOUCHERU pro danou akci, zabezpečíte místo pro své díte na ledě.


V roce 2022 slavíme jubilejních 20 let!

Začínali jsme v období zlaté éry českého hokeje, proslaveného četným množstvím medailí z MS. Začínat v době, kdy hokejové školy (kempy) vedla zvučná hokejová esa, jako jsou: Růža (pozn. Vladimír Růžička), Jágr Team, Hokejová škola Vosa-Dopi (pozn. Tomáš Sršeň, Jiří Dopita). Tedy etablovat se v této době, nebylo snadné.


Rozvoj herní inteligence

Když jde o kolektivní hry (basketbal, házenou, fotbal nebo hokej), většinou primárně upřednostňujeme realizaci vnějších pohybových činností akcí hráče. To, co vidíme, je výsledek herní činnosti jednotlivce (vedení míče, kotouče, zpracování, zakončení atd.). Důležitost vnitřních mentálních (psychologických) procesů tak dost přehlížíme, nechci říct, že zanedbáváme.


Sportovní všestranost

V prvním díle jsme psali, že hokejista má být všestranný atlet, sportovec. Proč tedy nevyužít ostatní sporty ke zlepšení celkového hokejového umění? Přijde vám to divné? Zprvu si řekněme, že tohle se jedná hlavně o hráče do 14-16 let, poté už musí nastat specializace ledního hokeje, tedy zaměření pouze na jeden sport v našem případě hokej. V dnešní době i nejlepší hráči světa využívají každou příležitost k tomu, aby si mohli zasportovat i v jiném odvětví sportu. Proč? Protože jim to pomůže ke zlepšení v budoucím výkonu, eliminovat….zmenšit intenzitu zranění (např. Jóga)


Raná specializace

Raná specializace, časté téma, na které se rodiče ptají přímo čí nepřímo. Ranou specializaci, charakterizuji tréninkovou koncepci zaměřenou na okamžitý výkon. Na prvním místě je v tomto případě vítězství a úspěch. K dosažení se pak využívají všechny možné prostředky a formy, které vedou nejrychleji k cíli, tedy k momentálnímu úspěchu. Při této koncepci je zanedbána všeobecná příprava a stále stejný způsob zatížení (monotónní a stereotypní) vede často k jednostrannosti a následně k četným zraněním. Možnost zranění je velký negativní dopad rané specializace. Tato zranění jsou způsobena oslabením nezatěžovaných svalů a naopak přetěžováním svalů zatěžovaných. U dětí, které jsou ještě ve vývoji, může dojít a dochází k zakřivení páteře, k poruchám kloubů a svalového aparátu a k bolestem s tímto spojeným. Charakteristické je pro toto trénování také, tvrdost, cílevědomost, vážnost. V pozdějším tréninkovém rozvoji je možná limitace ve výkonech. Například vyčerpání adaptačních podnětů, kdy nastává tzv. tréninková bariéra.



Warrior Hockey

Náš hokejový program Hockey Goalie Clinic navázal spolupráci firmou která zastupuje v ČR světovou značkou Warrior, výrobce kvalitní hokejové výstroje, hokejek, a textilu pro vrcholový, amatérsky a rekreační hokej.



HOCKEY GOALIE CLINIC – výchova brankářů tak trochu jinak

My v HOCKEY GOALIE CLINIC si od počátku klademe za úkol přijít s něčím novým, co by posunulo smysl brankářských tréninkových akcí o krok dál. Naším hlavním cílem je zefektivnění přístupu tak, aby se na našem kempu chyby nehledaly, ale již přímo odstraňovaly.


Rozšiřujeme služby pro brankáře

Rozšiřujeme služby pro brankáře !!!⛄ Hlava bývá často rozdílovým faktorem a tak v rámci kempů budeme využívat služeb Patrika Řezáče. Na kempech bude k dispozici nejen brankářům, ale také rodičům.👍 Ať už Vás trápí nervozita, motivace či cokoliv jiného, neváhejte se na něj obrátit. Budou pro Vás připraveny také přednášky na různá témata z této oblasti.💪


BALÍČEK BRUSLAŘSKÝ SPECIÁL

V dnešní době si je většina vědomá, že bez excelentně zvládnuté techniky bruslení, nelze včas provést přesun v brankovišti, situaci vyhodnotit a posléze správně reagovat na vystřelený kotouč. My v HGC jsme se rozhodli vykročit vpřed a uskutečnit v osmi po sobě jdoucích týdnech v období mezi sezonami, školu techniky bruslení pro brankáře.


Produkty

V originálních barvách Hockey Goalie Clinic jsme připravili několik kvalitních produktů - brankářsky dres, tubus na krk, kulich, klíčenka.



HOCKEY GOALIE CLINIC vystřelila jako kometa

Společně za celý tým Hockey Goalie Clinic, bych chtěl ještě jednou poděkovat všem rodičům za jejich důvěru a brankářům za příkladný přístup jak na ledě, tak i mimo něj. Jsme opravdu vděční za Vaše kladné ohlasy a už teď začínáme pracovat na dalším jednodenním kempu. Ten se bude konat 23. 3. 2019 na zimním stadionu ve Vyškově.


Květnové a červnové kempy v Třinci 2019

Květen a červen už tradičně patří jednodenním hokejovým kempům HOCKEY TALENT SCHOOL a nově i HOCKEY GOALIE CLINIC, které se každoročně konají v Třinci. Jinak to nebude ani v roce 2019.

Na základě našich poznatků, zkušeností a vašich požadavků, jsme připravili několik změn, které nás, a především děti, posunou ještě více kupředu.


Tabulka velikosti brankářských dresů

Výrobce brankářských dresů pro naše kempy připravil tabulku jejich velikostí i s nákresem jednotlivých rozměrů. Takže budete vědět, jak velký dres objednat při přihlášení na kemp.


Hockey Goalie Clinic startuje

Už 9. 2. ve Vyškově odstartuje zahajovacím jednodenním kempem projekt HOCKEY GOALIE CLINIC. Přípravy už pomalu finišují a obsazenost pro první kemp je měsíc dopředu vyřešená. I když s pořádáním kempů máme nemalé zkušenosti, bude to první zatěžkávací zkouška. Sami od Hockey Goalie Clinic máme velká očekávání a ta hlavní si teď můžete přečíst.

CHCEME přijít s něčím novým, co by posunulo smysl brankářských kempů o krok dál. Cílem je zefektivnění přístupu, tak aby se na kempu nehledaly chyby, ale aby už docházelo k jejich odstranění. Proto nám velice pomůže, když při přihlášení zašlete několika minutový videozáznam z tréninku nebo zápasu. To by nám mělo poskytnout dostatečný přehled o brankářích a zlepšit účinnost naší práce.